Lydogbilde.no, 14. november, 2009

Din guide i kabeljungelen er en artikkel fra lydogbilde.no gjengitt på VG nett. Her får du vite hva du skal gjøre for at ikke lyden fra lydanlegget ditt skal bli ødelagt av dårlige kabler. Når det gjelder strømkabelen skriver journalisten dette:

Man bør bruke en jordet kabel, selvsagt i et jordet uttak. Pass på at strømkabelen ikke sitter feil vei i kontakten. Bruk en fasepenn for å måle. Koble anlegget til en sikringsgruppe i sikringsskapet som er så lite belastet som mulig.

Hvordan kan man sette et støpsel feil vei i en stikk-kontakt? I alle fall ifølge bildet som følger dette avsnittet er det snakk om en vanlig 220V kontakt. De kan du sette inn to riktige veier og ingen gale.

Merkelig nok står dette bare i beskrivelsen for det enkle anlegget til 10.000 og ikke i beskrivelsen av anleggene til 25.000 og 100.000. Jeg har heller ikke klart å oppspore noe annet sted på nett som beskriver dette problemet. Google gir f. eks. ingen sider som inneholder ordet “fasepenn” sammen med “lydanlegg”, “nettkabel”, “strømkabel” og “strømledning”, bortsett fra ulike versjoner av denne artikkelen.

Jeg takker Bjørn Franzen for tips.

Kabel-artikkelen har åpenbart forundret mange, og jeg bare MÅ sitere signaturen JonAre fra en diskusjonsspalte på “Terrengsykkel.no”:

Jeg tror jeg må skaffe meg gullforgylte SATA-kabler til harddisken, slik at jeg får bedre farger på nettsidene jeg besøker.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende