Mat og Helse, oktober 2009

Da jeg jobbet ned den opprinnelige Sprøytvarsleren hadde jeg en sikker kilde til sprøyt hvis jeg hadde for få gode saker: “Alternativt Nettverk”. Bladet var så fullt av kvasivitenskapelig sprøyt at det var umulig å ikke finne noe morsomt. Dessverre for meg er bladet gått inn, men det kan se ut som om “Mat og Helse” kan bli redningen.

I artikkelen “Fjernhealing – intet mysterium”, er det Iver Mysterud som leker med vitenskapelige ord, og i samarbeid med et like kreativt intervjuobjekt blir det nesten så jeg minnes gamle dager:

“- De prinsippene som gjelder er basert på en moderne forståelse av kvanteteori. Ikke alle forskere eller fysikere er kjent med denne vitenskapen, sier Oschmann.”

Det er en interessant vri. Hvis man har misforstått vitenskapen så kan man i stedet skrive at det er resten av verden som ikke forstår den kreative tolkningen man har lekt seg fram til selv. Hva er så den nye teorien? Her er et sitat:

“- Molekyler er grunnleggende sett en form for antenner, svarer Oschman. – Det betyr at de både kan sende og motta radiosignaler.”

I stor grad beskriver dette hva jeg lærte da tok doktorgrad på vibrasjonsspektroskopi av molekyler. Problemet er at vibrasjonene ikke medfører utsendelse av radiobølger, men infrarød stråling,
det samme som varmestråling. Utveksling av infrarød stråling er ikke først og fremst informasjonutveksling, men en mekanismene for varmetransport.

“- En fysisk lov sier at når elektriske ladninger beveger seg eller vibrerer, skapes elektromagnetiske felt i omliggende rom. Andre molekyler med tilsvarende struktur som befinner seg innenfor en gitt avstand fra et vibrerende molekyl, vil komme i resonans eller vibrere synkront med det første molekylet, sier biofysikeren.”

Vibrasjonsfrekvensene er bestemt fra kvantefysikkens lover etter hvordan molekylene er oppbygget. Molekyler av samme sort har de samme vibrasjonsfrekvensene over alt, derfor kan vi bruke vibrasjonsspekter til å identifisere stoffer. Men en del av vibrasjonene vil skje med omtrent dobbelt frekvens, fordi vibrasjonen har tatt opp “en kvant” med ekstra energi. Denne ekstra energien kan molekylet gi fra seg til et annet vannmolekylet, men ikke for at de skal vibrere i takt. Resultatet av energiutvekslingen er at molekylet som vibrerte med dobbelt fart nå vibrer normalt, mens det som vibrerte normalt begynner å vibrere med dobbelt fart. Det er ikke akkurat dette jeg oppfatter med synkronisering.

“- Denne typen elektromagnetisk samspill uten kontakt fungerer i et vidt spektrum av terapier, inkludert homøopati og ved bruk av essensielle oljer.”

Det stemmer helt med min erfaring. Jo mer noe er misforstått, jo større sjanse er det for at det kan forklare homøopati.

På den annen side er det kanskje ikke så rart at den slags “moderne forståelse av kvanteteori” er lite kjent blant fysikerne. Jeg prøver med dette gjøre dem mer kjent med denslags.

Jeg begynte å tvile litt på skepsisen min til Oschman da jeg leste at “Oschman er i dag tilknyttet en egen forskningsinstitusjon (se energyresearch.us)” og sjekket hjemmesiden. Oschman er på youtube!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende