KK 8. september, 2009

KK, eller Kvinner og Klær som det het før, har – som seg hør og bør – også noe om helse. Dvs. helsekost og sånt. I artikkelen “Her er superfruktene” skriver de blant annet:

“Eplet er kjent for å være en frukt som holder deg frisk, men visste du at den forbygger demens og minsker risikoen for hjerte – og karsykdommer? Fenolene i eplet, som er en type antioksidanter, beskytter hjernecellene mot frie syreradikaler og gjør at vi bevarer minnet vårt.”

På svensk sier man “syre” i stedet for oksygen. Fri oksygenradikaler er ustabile molekyer som dannes i kroppen og som er skadelige.

En fri syreradikaler, derimot, det må vel være en uorganisert person som har radikale synspunkter i forhold til bruk av svovelsyre og saltsyre og sånt, motstykket til en basekonservativ med bundet mandat. Eller kanskje det er en egenrådig rabulist på syre?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende