“Den nakne sannhet”, Mars 2009.

Den nakne sannhert er en side som overgår forrige århundres mest frustrerte drosjesjåfører når det gjelder politikerforakt. Nettsiden presenterer seg som en “Protestbevegelse mot den politikerskapte urettferdigheten”, og oppfordringen er “Ikke stem”.

Påstandene på siden kan kanskje få noen til å si “jeg er glad for engasjementet ditt”, men det må være vanskelig å si det uten å trekke på smilebåndet – selvfølgelig ufrivillig. For eksempel når gruppen belærer om klimaproblematikken med slik informasjon:

Solen, en glødende lavaklump, er 150 millioner ganger større en jorden.”

Solen er ikke en glødende lavaklump, men glødende gass. Den er ikke 150 millioner ganger større enn Jorden, men den er 150 millioner km unna.

Jeg skjønner heller ikke helt hva slags argument det er at Sola er større enn Jorda. De fleste varmovner er mindre en rommene de varmer opp. Betyr det at “Den Nakne Sannhet” tviler på at det er varmover som bestemmer klimaet på stua om vinteren?

Klimaproblematikken er selvfølgelig en eneste stor konspirasjon. Les denne balanserte kommentaren:

“Statsministeren vår gikk opp på tå hev, viftet med et papir og nærmest pratet i tunger. Skrek i fistel som en emisær på et religiøst møte: “2.500 forskere kan ikke ta feil, de kan ikke ta feil, det er ikke mulig, de kan ikke alle ta feil!” Denne “landsmøteforestillingen” var egnet til å få den mest naive til å reagere med største mistenksomhet. 2.500 klimaforskere!  Hvilke klimaforskere kan dette ha vært?  Han kunne like skreket 250.000 klimaforskere!  Det hadde gjort samme nytten.  Sannheten er at FN klima panel består av politikere som gir seg ut som “forskere”.”

Klimaforskere og politikere kan helt sikkert se like ut for en som ikke ser forskjell på lava og gass.

Selvfølgelig kommer også “Svalbardargumentet” fram:

På Svalbard jobber en gruppe arkeologer med å få frem deler av to 250 millioner år gammle øgler.  Store som en buss.  Det har vært tropisk klima med frodig vegetasjon der en gang i tiden.”

Jada, det er helt riktig. Klimaet var mye varmere den gangen, fordi CO2-nivået var mange ganger høyere den gangen. Men sola var Svakere for noen hundre millioner år siden enn i dag, så et varmt klima på Svalbard den gangen er et argument for at mer klimagasser gjør Jorda varmene.

For øvrig lå ikke Svalbard i polhavet den gangen, men langt nærmere ekvator. Det har også en betydning.

Finnes det ikke noe positivt å si om denne siden? Vel, de gjør jo ikke mye for å skjule uvitenheten sin de som lager denne siden. Nokså naken sannhet, med andre ord.

Jeg takker Egil Brevik for tips.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende