Henning Hai Lee Yang, annonser og nettside Januar 2008

På nettet popper det nå stadig opp annonser hvor man kan bestille et personlig horoskop fra Henning Hai Lee Yang, annonser hvor han utroper seg selv til verdens beste spåmann. Nå er det alltid interessant med folk som viser en smule selvtillit, men når det blir så tydelig, så blir man fristet til å sjekke litt. Finnes det noen dokumentasjon på hans eventyrlige spådomskunst?

Nettsiden hans, http://www.yangz.com/, prøver å vise noe av hans visdom, blant annet ved å gjengi spådommer for 2006. Han spår mye sølv og bronse i Torino-OL, men lite gull, han ser at terrortrusselen vil holde stand og tenker særlig på Bali, og han tror at Jens Stoltenberg vil holde ut selv om han må drive litt brannslukning på grunn av to navngitte SV-statsråder.

Dette høres jo imponerende ut, spesielt hvis man glemmer at Bali-eksplosjonene skjedde i 2002 og 2005 og ikke i 2006. Det er enda litt mindre imponerende når man ikke finner et eneste forsøk på å dokumentere at dette ble spådd i 2005. Det er ingen henvisning til at spådommene ble publisert andre steder eller at de ble referert andre steder før 2006, og det er heller ikke mulig å finne ut når teksten på siden sist ble endret. Det sies heller ingen ting om hvorvidt dette var hele spådommen, eller om noen i ettertid har plukket ut de setningene som bommet minst fra en omfattende spådom.

Det er som kjent lettere å spå om fortiden enn om framtiden. Selvfølgelig kan man tro på Henning Hai Lee Yang, når han skriver at det faktisk var en spådom. Han er jo så hyggelig og smilende.

Men han kunne jo gitt oss noen spådommer for 2008, spådommer som vi selv kunne sjekke i ettertid.

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende